Helseundersøkelse

Det er alltid bedre å forebygge sykdommer og helseplager enn å behandle dem. Derfor setter vi forebyggende dyrehelsearbeid i høysetet. På den årlige helsesjekken blir dyret ditt grundig undersøkt fra snute til hale. Blant annet lytter vi på hjerte og lunger og undersøker tannkjøtt og munnhule. Slik kan veterinæren finne tidlige helse-og sykdomstegn og starte behandling om nødvendig.

Vi vet hvor viktig informasjon og veiledning er. Det er mye å sette seg inn i ved de ulike livsfasene til dyret.

Helsekontroller for god livskvalitet

Årlige helsekontroller kan forebygge helseplager og sykdom både i livsperioden dyret er i nå, men også senere i livet. Rase, størrelse og alder er faktorer som spiller inn med tanke på ulike helse-og sykdomstilstander. Har du spørsmål om fôring, sosialisering, atferd, mosjon eller helse som gjelder akkurat ditt familiedyr hjelper vi deg gjerne med dette.

Riktig kosthold er viktig

Ernæring er viktig for god dyrehelse, og vil variere ut ifra alder, rase, størrelse og aktivitetsnivå, samt pelskvalitet og ulike helse- og sykdomstilstander. Vi gir
deg kostholdsråd tilpasset ditt dyr.

Kom innom for jevnlig vektregistrering både gjennom alle hundens livsfaser, fra valpestadiet til seniorhund. Du kan også få hjelp til vektkontroll/reduksjon og
type fôr. Dette gjelder selvsagt også katt.

Visste du at kanin er det tredje mest populære kjæledyret vi har i Norge (og mange andre land)? Det har heldigvis blitt mye mer fokus på kaninhelse de siste årene. Kaniner trenger tilpasset veiledning med tanke på ernæring, hold og miljø, samt hvilke helseplager og sykdommer som kan forebygges. Kaninen er et byttedyr i naturen, og er svært flinke til å skjule sykdom for å ikke tiltrekke seg oppmerksomhet fra rovdyrene. Derfor er det minst like viktig at kaniner kommer på årlig helsesjekk. Vi er tilknyttet Klinikken for fugler og eksotiske dyr der veterinær Kari Lutro har spesialkompetanse innen kaninmedisin.

Vi er her for å veilede deg og ser frem til å følge familiedyret ditt i hele livsløpet.

2023 Fornebu Dyreklinikk AS